رفتن به بالا

درگاه ورودی کاربران

لینک های مفید





مدیرکل دفتر توسعه مهندسی وزارت راه‌ در گفت‌وگو با «صما» تشریح کرد:
تاثیرات تشکیل شورای مالیاتی در سازمان‌های نظام مهندسی/ ️بخشنامه مظاهریان برای ایجاد وحدت رویه است

صما در پی مشکلات به وجود آمده در برخی از سازمان های نظام مهندسی ساختمان استان ها درخصوص نحوه محاسبه مالیات مربوط به اعضای سازمان، حامد مظاهریان معاونت مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، طی نامه‌­ای به رئیس شورای مرکزی نظام مهندسی کشور، خواستار تشکیل شورای مالیاتی در این سازمان‌ها شده است.

کد خبر: ۴۷۳۶۴/ صما


مظاهریان در این نامه خطاب به فرج اله رجبی نوشته است: «در اجرای بند14 و تبصره 1 از ماده 15 قانون نظام مهندسی و بند 14 از ماده 73 آیین نامه اجراییآن و برای اجرایی نمودن ماده 224 قانون مالیات های مستقیم، مقرر فرمایید شورایمالیاتی متشکل از اعضای دارای پروانه اشتغال به کار پایه یک و مسلط به ضوابط ومقررات امور مالیاتی، به منظور دفاع از حقوق قانونی حرفه‌مندان مهندسی ساختمان وارائه مشاوره درباره پرداخت عادلانه و صحیح مالیات و همچنین انجام تکالیف قانونیمؤدی و استیفای حقوق آنها، در سازمان هر استان تشکیل شود تا اقدامات لازم و بهموقع برای رعایت و اجرای دقیق وظایف و ترتیبات قانونی را به عمل بیاورند.»

تاثیرات تشکیل شورای مالیاتی

در همین رابطه مدیرکل دفتر سازمان‌های مهندسی و تشکل‌های حرفه‌ای وزارتراه و شهرسازی با اشاره به تاثیرات تشکیل شورای مالیاتی در سازمان های نظام مهندسیگفت: از وظایف سازمان های نظام مهندسی ساختمان استان ها، یکی شرکت در معرفینماینده برای هیئت های حل اختلاف مالیاتی است و از سوی دیگر ارائه مشاوره هایمختلف در امور مربوط به حرفه مهندسی ساختمان است که طبیعتا امور مالیاتی یکی ازاین موارد است.

منوچهر شیبانی اصل، در گفت و گو با «صما» با اشاره به اینکه بعضا برخیاز مهندسان مشکلاتی را درخصوص چگونگی محاسبه و پرداخت مالیات مطرح می کنند ادامهداد: برای اینکه این وظایف به طور مناسبی انجام شود، اولا ارائه آموزش و اطلاعاتکافی به مهندسان برای انجام وظایف خودشان به عنوان مؤدی مالیاتی لازم است.

شیبانی اصل افزود: از سوی دیگر هماهنگی های لازم به عنوان مثال ازطریق حضور در هیئت های حل اختلاف مالیاتی، می تواند نقش موثری در مناسب سازی اینفرآیند داشته باشد که هم مهندسان در زمینه پرداخت مالیات و انجام وظایف خود آشناییهای لازم را داشته باشند و هم از سوی دیگر مالیات عادلانه و مناسب با فعالیت وکارکرد خود را در چارچوب قواینن جاری پرداخت کنند. در عین حال از بروز مشکلاتاحتمالی برای خود مهندس و یا ایجاد حجم کار اضافه برای نهادهای دست اندرکارجلوگیری شود.

ویژگی های اعضای شورای مالیاتی 

وی همچنین با بیان اینکه این روش می تواند از طریق تمرکز امور در یکشورای مالیاتی انجام شود، اظهار داشت: اعضای این شورا حتما باید از بین اعضایباسابقه باشند و در نامه دکتر مظاهریان، معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه وشهرسازی نیز بر این موضوع تاکید شده که این اعضا باید تجارب انجام کارهای مهندسی وتجارب پرداخت مالیات کارکردهای خود را داشته باشند. یعنی با فرآیندهای مالیاتیآشنا باشند تا بتوانند مهندسان جوانتر را هم به خوبی راهنمایی و آنها را در انجاموظایف مربوطه کمک کنند. 

شیبانی اصل در عین حال درخصوص مسائل و مشکلات مهندسان در امور مالیاتیبیان کرد: این مشکلات در دو بخش اشخاص حقیقی و حقوقی وجود دارد و عمدتا ناشی ازعدم آشنایی با فرآیندهای مربوطه است که البته این مشکلات از طریق افزایش اطلاعاتحرفه ای مهندسان، به طور مناسبی قابل حل است.

وی با بیان اینکه این ناآگاهی مهندسان البته صرفا محدود به مسائلمالیاتی نیست، افزود: این مسائل به طور عام در موضوعات حرفه ای وجود دارد. برایمثال در بخش وظایف، مسئولیت ها و یا انجام صحیح خدمات مهندسی، مستندسازی فعالیتهای انجام شده، نگهداری مستندات و مواردی از این دست، نکاتی هستند که در دانشگاهها تدریس نمی شوند. 

وی افزود: بنابراین مسائل مربوط به حرفه باید به صورت مدون و صریح وتوسط افراد دارای صلاحیت از طریق ارائه آموزش های حرفه ای به مهندسان به خصوصمهندسان جوان آموزش داده شود و بهترین محل برای این منظور سازمان های نظام مهندسیساختمان استان ها است.

این مسئول در همین حال تاکید کرد: البته افرادی که این آموزش ها راارائه می دهند؛ حتما باید از بین افرادی انتخاب شوند که آشنایی صحیح و درست وتجربه کافی داشته باشند تا با راهنمایی های نادرست موجبات بروز مشکلات جدید ودیگری را برای مهندسان فراهم نکنند.

بخشنامه مظاهریان برای ایجاد وحدت رویه است

شیبانی اصل با بیان اینکه بخشنامه معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه وشهرسازی در زمینه تاکید بر اهمیت این موضوع و همچنین ایجاد یک وحدت رویه در سازمانهای نظام مهندسی استان ها جهت ارائه خدمات به اعضا بوده است، یادآور شد: از سویدیگر اعضای سازمان های نظام مهندسی استان ها می توانند از طریق همفکری و تعامل درشورای مرکزی، به فرآیندهای مشترک و مطلوبی در زمینه ارائه اطلاعات و آموزش هایحرفه ای به اعضای سازمان توفیق یابند.

وی همچنین در ارزیابی خود از تاثیرات تشکیل شورای مالیاتی در سازمانهای نظام مهندسی گفت: در طول 12 سال و چهار دوره ای که به عنوان عضو هیئت مدیره درسازمان نظام مهندسی استان تهران حضور داشتم، چنین شورایی وجود داشت که بسیار همموفق عمل می کرد.

شیبانی اصل در ادامه عنوان کرد: همکارانی که در آن شورا حضور داشتند ودر حال حاضر هم بعضا در زمینه ارائه خدمات مهندسی فعال هستند، بسیار دلسوزانه و بااحساس مسئولیت فعالیت می کردند و اطلاعات و آگاهی های لازم را در اختیار مهندسانقرار می دادند که نتایج بسیار مثبت و مفیدی به همراه داشت.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد را وارد کنید: *
reload, if the code cannot be seen